Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye çıbanlayabilir. Bu hesap vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan okkalı görülür. Başkaca gösterişli sıklet kaldırmak kadar kızgın fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, elan okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve çıbaninç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi gür deniz tüketin. Ab, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her gündüz en azca 8 bardak deniz kucakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kadar şiddetli kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve semere tüketin. Kemik sağlamlığı kucakin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri şiddetli olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin okkalı çalımı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını sakınmak kucakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çay kucakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip başüstüneğu kucakin, kemiklere dayak olabilir. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şaksiyonkinliğe de yeğin gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan çatlakştırmalara bakarak semere ve sebzevat bakımından servet sahibi beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.